Anderlecht doet oproep, overleden supporter (55) krijgt eerbetoon

Anderlecht doet oproep, overleden supporter (55) krijgt eerbetoon

27-04-2017 16:00

Donderdagochtend kregen we het schokkende nieuws dat Guy Mertens is overleden. De trouwe supporter van Anderlecht is gestorven in het ziekenhuis nadat hij elf dagen geleden een kopstoot kreeg in het Astridpark. Anderlecht wil hem voor de match graag eren met een minuut applaus, iedereen kan dus best op tijd aanwezig zijn.

De details van de zaak zijn nog bijzonder onduidelijk. Het is geweten dat Mertens is gestorven ten gevolge van een kopstoot, maar de dader is nog onbekend. Er zijn wel beelden van het voorval, maar die zijn zo onduidelijk dat het moeilijk is om de dader te herkennen. De politie staat dus nog voor een raadsel.

Anderlecht wil graag iets speciaals doen voor Mertens, zo klinkt het op de officiële website. "Guy Mertens was decennialang een grote fan van Anderlecht. Als lid van de supportersclub van Everberg miste Guy bijzonder zelden een match van Sporting. Vanavond willen we hem eren met een minuut applaus. De spelers, staf en het bestuur willen zijn familie en vriendin veel sterkte wensen in deze moeilijke periode."