Anderlecht-fan kreeg dodelijke kopstoot na partij tegen Gent

Anderlecht-fan kreeg dodelijke kopstoot na partij tegen Gent

27-04-2017 08:55
3

Na de wedstrijd tussen Anderlecht en KAA Gent op 9 april heeft zich een dodelijk incident afgespeeld aan het Constant Vanden Stockstadion. Een 51-jarige fan van Anderlecht raakte betrokken in een schermutseling en kreeg een zware kopstoot. Hij zakte weg in een coma en overleed elf dagen later.

--> EASY! Anderlecht op weg naar de titel na winst: 2,40 keer je inzet!

De omstandigheden zijn heel onduidelijk. Op vage camerabeelden is te zien hoe supporter Guy Mertens na de partij in een schermutseling betrokken raakt in de coulissen van het stadion. Er is te zien hoe een vrouw van de trappen valt, maar het is niet geweten hoe dat gebeurt is. Vermoedelijk was Mertens op één of andere reden betrokken bij die valpartij en nam een kennis van de vrouw wraak.

Feit is dat de man een kopstoot te verwerken kreeg en hij nadien verzorgd werd door het Rode Kruis. "Aanvankelijk was Guy die avond nog bij bewustzijn", vertelt weduwe Anja aan Het Nieuwsblad. "Maar zijn gezondheidstoestand was niet stabiel." De man zou niet veel later wegzakken in een coma en niet meer ontwaken. Op 20 april begaf zijn hart het.

Het Brusselse gerecht tast ondertussen nog steeds in het duister. Enkele supporters werden al verhoord, maar van de dader is nog geen spoor. De weduwe hoopt op een snelle doorbraak. “Waarom toch, waarom? Ik kan enkel hopen dat er snel gerechtigheid komt. De dader moet gevonden worden. Ik wil antwoorden."