Doelpunt zet kers op de taart van opmerkelijk jubileum van Nainggolan

Doelpunt zet kers op de taart van opmerkelijk jubileum van Nainggolan

24-04-2017 23:34

Maandag 24 april 2017 zal toch een speciale dag blijven voor Radja Nainggolan. De Rode Duivel stond op het veld van Pescara uiteraard in de basis bij AS Roma en wist bovendien een doelpuntje mee te pikken. Dat deed hij bovendien in een jubileumwedstrijd.

Voor de aanjager op het middenveld was het namelijk zijn 250e aantreden in de Serie A. Op 7 februari 2010 mocht Nainggolan voor het eerst opdraven in de Italiaanse topklasse. Toen deed hij dat nog bij Cagliari. Inmiddels is de excentrieke Antwerpenaar uitgegroeid tot één van de beste spelers uit de laars. Dat mocht Pescara dus ook ondervinden, want Nainggolan verzorgde de 0-2 in een wedstrijd die uiteindelijk op 1-4 zou eindigen.

Op die manier is de Rode Duivel bezig aan zijn meest succesvolle seizoen uit zijn loopbaan op het vlak van statistieken. De treffer van maandagavond betekende al zijn tiende van het seizoen, waardoor Nainggolan voor het eerst in zijn carrière in de dubbele cijfers gaat. Voorheen geraakt hij niet verder dan zes. Door de drie punten op Pescara verstevigde Roma haar tweede plek in de stand. De achterstand op koploper Juventus is wel aanzienlijk: acht punten.