Onbegrijpelijk. Preud'homme geeft zijn spelers de schuld, ik hem

"Onbegrijpelijk. Preud'homme geeft zijn spelers de schuld, ik hem"

24-04-2017 23:11
2

Meer dan ooit lijkt het verhaal van Michel Preud'homme geschreven bij Club Brugge. De Waal veroverde vorig seizoen de titel, maar ziet zijn team nu instorten als een kaartenhuisje. Op RSC Anderlecht (2-0) volgde een vernedering. Nadien viel Preud'homme zijn spelers ook nog eens openlijk aan.

--> HOGE ODD! Club met gemak voorbij KVO: 4 keer je inzet!

De trainer maakte duidelijk dat hij vanaf nu enkel nog spelers zal opstellen die zich volledig geven voor de kampioen. Een uitspraak die bij Jan Mulder in het verkeerde keelgat is geschoten. "Onbegrijpelijk dat hij dit zegt", ventileerde de Nederlandse analist in Extra Time. ""Hij is de verantwoordelijke man voor dit groepje. Hij geeft de spelers de schuld, ik geef hem de schuld. Hij is zelf verantwoordelijk voor de wedstrijdinstelling en het uithoudingsvermogen. Daar gaat hij even gemakkelijk voorbij", is hij streng.

Seizoen te veel?
Ook Filip Joos probeerde een verklaring te zoeken voor de neerwaartse spiraal bij Club en haar trainer. "Hij heeft zich vorige zomer laten ompraten. Hij is altijd vertrokken na succes: na de titel bij Standard, na de beker bij Gent en na de beker bij Twente. Hij is een fenomeen in het oppompen van een groep die heel diep zit. Maar dit is een andere job", oordeelt hij.

Joos merkt dat de chemie met de spelersgroep zowat volledig is uitgewerkt. "Hij was erkentelijk voor een groep die het vorig jaar fantastisch heeft gedaan en misschien is hij niet streng genoeg meer. Dat is menselijk, maar hij zit nu wel met de gebakken peren. Of hij er spijt van heeft dat hij geen bondscoach is geworden? Ik denk het wel", besluit hij.