Hoofdreden voor hoogvorm van Anderlecht bekend: Fysiek ijzersterk

Hoofdreden voor hoogvorm van Anderlecht bekend: "Fysiek ijzersterk"

24-04-2017 20:39
1

Als RSC Anderlecht een beetje efficiënter had afgewerkt zondag, had het simpelweg de vloer aangeveegd met Club Brugge. De bezoekers uit West-Vlaanderen konden geen enkele keer een vuist maken in het Astridpark. Peter Vandenbempt was bevoorrecht getuige van het hoge niveau van de thuisploeg.

Vooral op fysiek vlak maakte paars-wit indruk op de Sporza-journalist. Opmerkelijk, want Anderlecht had donderdagavond nog zware verlengingen moeten spelen in Manchester. "De absolute uitblinkers gisteren (zondag, nvdr.), zoals Tielemans en Dendoncker, die hadden donderdag 120 minuten gelopen als gekken. Weiler heeft van dit Anderlecht gewoon een fysiek ijzersterke ploeg gemaakt, een machine. In vergelijking met de voorbije jaren is dat een gigantisch verschil", aldus Vandenbempt.

Hij ziet parallellen met de strijd van vorig seizoen, zij het met omgedraaide rollen. "Anderlecht deed het zoals Club Brugge vorig jaar in die memorabele titelwedstrijd, die het toen met 4-0 won van uitgerekend Anderlecht. Zo heeft Anderlecht nu met een voor de concurrentie ontmoedigende suprematie de titelstrijd naar zijn hand gezet. Het was een verbluffende totaalprestatie", oordeelt hij.

Fysiek én techniek
Niet enkel het fysieke overwicht van Anderlecht viel op. Het spelpeil van de Brusselaar lag simpelweg een pak hoger. "Eigenlijk heeft het deze week twee fantastische wedstrijden gespeeld en dat maakt de prestatie van gisteren nog straffer. De collectiviteit, de fysieke fitheid en de organisatie heb ik al vaak onderstreept bij Anderlecht, maar gisteren was ook het voetbal heel erg goed met snelle balcirculatie, goed positiespel, beweging, diepgang en tempo", besluit Vandenbempt lyrisch.