'Standard moet haast maken voor droomkandidaat; kaper op de kust'

'Standard moet haast maken voor droomkandidaat; kaper op de kust'

22-04-2017 15:53

Sergio Conceição wordt door veel supporters gezien als de ideale kandidaat om de nieuwe hoofdcoach van Standard te worden. De Portugees, die nu trainer is van het Franse Nantes, wordt echter ook door andere clubs met veel interesse gevolgd. 

Conceição zou namelijk in beeld zijn bij Lazio Roma, dat schrijft La Dernière Heure zaterdag. De club van Jordan Lukaku ziet hem als een mogelijke opvolger van Simone Inzaghi. Lazio is zeer tevreden over Inzaghi, die zijn team onder ander naar de Italiaanse bekerfinale wist te leiden. Inzaghi heeft echter een aflopend contract en heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Fiorentina, West Ham en Villarreal zouden van deze situatie willen profiteren.

Mocht Inzaghi vertrekken bij Lazio Roma, dan komt Conceição naar verluidt in beeld. Conceição ligt vast tot en met de zomer van 2018, maar goedkoop op te halen zijn. LDH meldt zaterdag dat hij deze zomer door een clausule in zijn contract zelfs gratis weg kan bij een mooie aanbieding. Nantes wil dit scenario voorkomen en zijn contract openbreken. De voorzitter van de Fransen heeft het proces daarvoor al op gang gebracht. Nantes komt mogelijk te laat, want naar verluidt is Conceição wel gecharmeerd van de interesse.