Belgische topseizoen beloond met schitterende coëfficient

  Belgische topseizoen beloond met schitterende coëfficient

  vrijdag 21 april 2017 om 07:15

  Club Brugge en Standard hadden een ongelukkige Europese campagne, maar Racing Genk, Anderlecht en AA Gent hebben dat ruim goedgemaakt voor de Belgische coëfficient. Over het hele seizoen genomen heeft België namelijk een enorme sprong gemaakt.

  Voor de duidelijkheid: de coëfficient wordt berekend over vijf jaar. Elke zege van een ploeg op een hoofdtabel is twee punten waard, een gelijkspel is nog één puntje waard. Dat wordt dan gedeeld door vijf, het aantal ploegen dat België mocht afvaardigen.

  België heeft een fantastisch seizoen gehad, het behaalde liefst 12,5 punten voor die coëfficient. Ter vergelijking: in de vier jaren voordien bleef het steevast onder de 10 punten. Racing Genk haalde donderdag nog 0,2 punten extra, Anderlecht krijgt volgens de regels helaas niets voor een gelijkspel na 90 minuten. Dat betekent dat we Oekraïne nipt voor ons moeten dulden, België blijft steken op de negende plaats.

  Voor dit seizoen stond België echter op liefst 4,4 punten van Oekraïne, nu nog op 0,2. Bovendien slaan we een enorme kloof met sommige concurrenten. Nederland, jarenlang de sterkere competitie, staat op liefst 12 punten. De enige concurrent die de negende plaats echt nog kan bedreigen in Turkije, dat een zeer slecht seizoen zag wegvallen en daardoor ook stijgt. Ook België ziet in de volgende twee jaar twee zwakke seizoen wegvallen. Een plaats winnen is dus heel goed mogelijk.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Belgische topseizoen beloond met schitterende coëfficient