Club Brugge staat voor bijzonder jubileum: 1000e wedstrijd komt eraan

Club Brugge staat voor bijzonder jubileum: 1000e wedstrijd komt eraan

19-04-2017 18:01
1

Bij Club Brugge krijgt de topper van zondag in het Astridpark een extra toets. Er zou namelijk wel eens een zeer opvallend jubileum gevierd kunnen worden. Dat heeft alles te maken met de Zuid-Amerikaanse connectie bij de huidige landskampioen...

--> TITELRACE! Club Brugge haalt het van Anderlecht voor 10(!) keer je inzet!

De voorbije decennia werd de geschiedenis van Blauw-Zwart gekruid door enkele Zuid-Amerikaanse voetballers. Momenteel zitten nog steeds vier spelers uit dat werelddeel in de kern van Club. Gouden Schoen José Izquierdo is natuurlijk de uitblinker, maar ook Claudemir, Wesley Moraes en Helibelton Palacios bewezen al hun waarde. Zij kunnen zondag voor een uniek moment zorgen.

Momenteel komen alle Zuid-Amerikanen die ooit het shirt van Club droegen, in totaal immers aan 998 wedstrijden, rekende Club zelft uit op de eigen website. Op het veld van aartsrivaal RSC Anderlecht kan de kaap van de duizend dus gerond worden. Dat lijkt ook te gaan gebeuren, aangezien Izquierdo, Claudemir én Wesley op de vorige speeldag in de basis startten bij Club.

De meest succesvolle Zuid-Amerikaan in Brugse loondienst is Andres Mendoza, die tussen 1999 en 2004 177 keer uitkwam voor de West-Vlamingen. In die periode stond de Peruviaan met de fluwelen linker liefst 70 keer aan het kanon.