'Lazio laat oog vallen op geflopte spits van Genk; vraagprijs tien miljoen euro'

'Lazio laat oog vallen op geflopte spits van Genk; vraagprijs tien miljoen euro'

19-04-2017 10:55

In de zoektocht naar een nieuwe spits is SS Lazio, de ploeg van Jordan Lukaku, uitgekomen bij Enes Ünal. De Serie A-club wil Ünal komende zomer overnemen van Manchester City. Dit seizoen wordt de Turkse goalgetter verhuurd aan het Nederlandse FC Twente. Eerder mislukte hij nog bij Racing Genk.

Ünal werd in de zomer van 2015 uitgeleend aan Genk, maar hij kon daar niet imponeren met twee goals in veertien duels. De Limburgers lieten hem dan ook na een half jaar weer gaan. Via de Nederlandse tweedeklasser NAC Breda, belandde het Turkse toptalent dit seizoen bij FC Twente. De negentienjarige Ünal beleeft daar een topseizoen. De aanvaller scoorde zeventien keer in de Eredivisie.

Zijn sterke prestaties werden in oktober beloond met een debuut in de Turkse nationale ploeg. In Manchester heeft Ünal een contract tot medio 2019, maar de Citizens zijn vaak bereid om een talent voor een mooi bedrag te verkopen. Die mogelijkheid biedt zich nu ook aan in het geval van Ünal.

Lazio zoekt volgens Lazionews een aanvalspartner voor Ciro Immobile. Scouts van de Italiaanse club kwamen de laatste maanden regelmatig naar hem kijken. Lazio moet waarschijnlijk zo'n tien miljoen euro ophoesten om Ünal in te lijven.