Economische malaise treft Qatar: flinke problemen in aanloop naar WK 2022

Economische malaise treft Qatar: flinke problemen in aanloop naar WK 2022

11-04-2017 14:20

Qatar kent serieuze financiële problemen in aanloop naar het WK van 2022 dat in de oliestaat plaats moet vinden. De organisatiecomité kampt met een aanhoudend begrotingstekort en moet liefst veertig procent bezuinigen op het WK-budget. Bovendien zullen er nog maar acht nieuwe WK-stadions worden gebouwd, terwijl dit er aanvankelijk twaalf hadden moeten zijn.

Hassan Al Thawadi, woordvoerder van het Qatarese organisatiecomité, heeft dit dinsdagmiddag bekendgemaakt, zo meldt Voetbal International. Al Thawadi stelt dat de voorgenomen bezuinigingen niets te maken hebben met de weinig florissante economische situatie van het land, dat diep getroffen is door de dalende olie- en gasprijzen.

Dat lang niet alles meer mogelijk is in de oliestaat, heeft de Qatar Stars League ook al moeten ondervinden. Volgens VI heeft de door de staat gefinancierde nationale competitie dusdanig moeten saneren dat alle Qatarese voetballers gedwongen hun contract hebben laten ontbinden en voortaan slechts de helft van hun salaris mochten ontvangen.