Nainggolan bijt van zich af: Ik was niet dronken en ik heb niet gereden

Nainggolan bijt van zich af: "Ik was niet dronken en ik heb niet gereden"

11-04-2017 13:30
4

Er is opnieuw commotie ontstaan rond Rode Duivel Radja Nainggolan. Het Nieuwsblad meldt namelijk dat hij na de interland België-Griekenland betrapt is op dronken rijden. Nainggolan zelf ontkent.

Volgens Het Nieuwsblad zou Nainggolan rond zeven uur 's morgens zijn betrapt op de N70 in Sint-Niklaas. Het maakt gewag van verschillende bronnen die dat bevestigen. Toen Nainggolan moest blazen liep hij stevig tegen de lamp. Hij zou liefst 2 promille in zijn bloed hebben gehad, dat is vijf keer zoveel als toegelaten. Hij kwam dan ook net van de discotheek Club Exo.

Nainggolan zelf weerlegt de geruchten. "Bullshit, het was een vriend die reed", reageert de Rode Duivel kort. Dat wordt echter tegengesproken door de politiebronnen, die vertellen dat het wel degelijk Nainggolan zelf was die reed. 

Of dit gevolgen heeft voor de Rode Duivels valt af te wachten, maar het is gekend dat bondscoach Roberto Martinez een gezonde levensstijl propageert. Een rokende Nainggolan sloot hij terug in de armen, maar dit gaat een stapje verder.

Update 13u30: Nainggolan ontkent via Twitter nogmaals de aantijgingen. Hij beweert dat hij wel achter het stuur zat, maar hij heeft niet met die auto gereden. Hij was ook niet zo dronken als wordt beweerd.

"Ik was helemaal niet dronken, ik had hoogstens een glas te veel gedronken. Bovendien heb ik niet gereden. Een nuchtere vriend van mij zat achter het stuur. Plots kregen we een platte band, waarna die vriend naar zijn nabijgelegen woning is gewandeld om een oplossing te zoeken. Ik heb gewacht achter het stuur in de wagen, waarna een politiepatrouille gepasseerd is en mij heeft laten blazen."

Het feit dat hij tot in de vroege uurtjes in een discotheek zat is volgens hem geen groot probleem. "De wedstrijd tegen Griekenland was pas laat gedaan en het werd die nacht zomeruur. Ik heb gewoon iets gedronken met vrienden, meer was er absoluut niet aan de hand. Dit zogezegde incident is helemaal opgeblazen. Ik weet niet waarom ze mij hebben laten blazen, want ik zat in een stilstaande wagen, maar ik heb daarna mijn boete betaald. Mijn rijbewijs heb ik nog steeds, ik denk niet dat er nog een gevolg aan komt". 

 

 

Een bericht gedeeld door Radja Nainggolan (@radjaclanainggolan) op