Preud'homme weer genoemd als volgende bondscoach van Nederland

Preud'homme weer genoemd als volgende bondscoach van Nederland

27-03-2017 12:33

In Nederland is men sinds dit weekend op zoek naar een nieuwe bondscoach. Danny Blind mocht na de 2-0 nederlaag in Bulgarije opkrassen. Onze buren zien in Michel Preud'homme wel een geschikte kandidaat.

De Volkskrant kwam maandag op de proppen met een lijstje van mogelijke Blind opvolgers. Frank de Boer (zonder club) is voor de krant de topfavoriet. Daarna volgt Ronald Koeman (Everton). Preud'homme wordt als een outsider bestemeld.

'Preud'homme (58) is als clubcoach succesvol, bij zijn voormalige club FC Twente weten ze er alles van. Pas op de laatste speeldag stak Ajax een spaak in het wiel van het succesvolste seizoen van de Tukkers door alsnog de landstitel op te eisen. De bekerfinale van dat jaar, 2011, was al in Twents voordeel beslecht. Preud'homme laat nu bij Club Brugge vier reeds afgeschreven Nederlanders opbloeien', klinkt het positief over onze landgenoot.

Toch ziet de krant ook een paar minpunten. 'Preud'homme is een controlfreak en bepaald geen aanvallende geest. De Waal ligt nog vast tot 2019 bij Club Brugge, waar hij alles mag bepalen. Dat mag in Zeist niet.' Zouden onze buren al op de hoogte zijn van het feit dat Preud'homme waarschijnlijk na dit seizoen vertrekt bij Club Brugge?

Lees ook: Nieuwe stunt op komst? 'Coucke wil nu ook shoppen bij Club Brugge'