Anderlecht wint makkelijk en begint als koploper aan Play-Off 1

Anderlecht wint makkelijk en begint als koploper aan Play-Off 1

12-03-2017 16:35
3

Anderlecht heeft de reguliere competitie verrassend als koploper afgesloten. De Brusselaars wonnen zelf makkelijk met 3-0 van Waasland-Beveren, terwijl Club Brugge onverwacht punten liet liggen tegen Sint-Truiden (2-2). Anderlecht begint dus in in poleposition aan Play-off I.

Anderlecht had slecht één helft nodig om Waasland-Beveren over de knie te liggen. Anderlecht kende een droomstart in het eigen Constant Vanden Stockstadion. Massimo Bruno schoot al na drie minuten de bal tegen de touwen na uitstekend voorbereidend werk van Nicolae Stanciu. Anderlecht bleef domineren, zonder het publiek daarbij te vermaken.

Na het half uur schroefde paars-wit het tempo echter op en Waasland-Beveren zag af. De 2-0 hing in de lucht en in minuut 36 was de verdubbeling van de score een feit. Topschutter Lukasz Teodorczyk schoot zijn twintigste competitiegoal achter Laszlo Köteles. Anderlecht had de smaak te pakken en breidde de marge voor rust nog uit. Köteles pareerde nog wel een inzet van Sofianne Hanni, maar de Hongaarse doelman had geen antwoord op de rebound van Kara Mbodji. De Brusselaars hadden de drie punten bij de pauze al in de pocket.

Anderlecht wilde in de tweede helft nog de score uitbreiden, maar Köteles lag meermaals dwars. Tot tweemaal toe voorkwam hij een treffer van Stanciu. Invaller Isaac Thelin kwam dan net te laat inglijden bij een voorzet van Hanni. Waasland-Beveren kreeg in de slotfase nog wat ruimte en kreeg zo nog wat kansjes. Gescoord werd er echter niet meer in het Astridpark.