'Als ik terugkeer naar Club, is het om te spelen, anders moet ik realistisch zijn'

'Als ik terugkeer naar Club, is het om te spelen, anders moet ik realistisch zijn'

10-03-2017 08:06

Komende zondag wordt het een speciale dag voor Boli Bolingoli. De linkerflankspeler ziet nieuwe club STVV het opnemen tegen zijn Club Brugge. Op een grote doorbraak bij de Bruggelingen hoopt hij nog steeds.

De jonge flankspeler speelde vijf jaar voor Blauw-Zwart. Hij wordt momenteel uitgeleend aan STVV, maar heeft er nog een contract tot medio 2019. Bolingoli zou graag terugkeren bij de Bruggelingen. "Als ik terug naar Brugge ga, is het om te spelen. Als ik er geen basisspeler kan zijn, moet ik realistisch zijn en word ik liever nog eens uitgeleend", zegt hij wel duidelijk in Het Belang van Limburg.

Bolingoli gelooft duidelijk ook in de Bruggelingen. "Dit seizoen is Brugge echt sterk. De laatste drie maanden zijn ze zelfs nog sterker geworden. Zowel offensief als defensief met het centrum Stefano Denswil - Björn Engels is het een machine. Het is de toekomstige kampioen", zegt hij.

Een kampioen waar hij ook een plekje in kon grijpen, denkt hij. "Bovendien hebben ze hun systeem een beetje veranderd. Ze spelen eerder met drie verdedigers en met hoge backs. Een systeem waarin ik goed tot mijn recht zou zijn gekomen", besluit hij.