Pech voor Preud'homme: aanvaller komt dit seizoen niet meer in actie

Pech voor Preud'homme: aanvaller komt dit seizoen niet meer in actie

09-03-2017 21:15

Abdoulay Diaby zal Club Brugge niet kunnen helpen in de strijd om de landstitel. De Malinese spits is al een heel seizoen op de sukkel met blessures en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Ook Gouden Schoen José Izquierdo sukkelt met een blessure. Dat heeft Blauw-zwart gemeld op zijn webstek.

Diaby was vorig seizoen nog topschutter van de Brugse kampioenenploeg. Hij leek vorige zomer te verkassen naar het buitenland, maar bleef uiteindelijk in het Jan Breydelstadion voetballen. Dit seizoen sukkelt hij echter van de ene blessure in de andere. De spits blesseerde zich opnieuw in de wedstrijd op het veld van KRC Genk. Verder onderzoek bracht aan het licht dat het seizoen van de Malinees erop zit.

Daarnaast kan club-trainer Michel Preud'homme voor de laatste wedstrijd van de reguliere speeldag ook niet rekenen Gouden Schoen José Izquierdo. De Colombiaan sukkelt met een spierscheur. Komende maandag volgt een nieuw onderzoek. Lex Immers zal zondag ook niet spelen tegen Sint-Truiden. Claudemir en Benoit Poulain gaan proberen zaterdag opnieuw aan te sluiten. Pas na de training zal duidelijk worden of zij selecteerbaar zijn.