Degryse heeft oplossing voor Luikse crisis: Geef hem de sleutels

Degryse heeft oplossing voor Luikse crisis: "Geef hem de sleutels"

06-03-2017 17:54

Standard is bezig aan een absoluut non-seizoen, de supporters zijn nog niet echt verwend. Ook het gekibbel in de bestuurskamer is een doorn in het oog. Na de 1-0 nederlaag tegen hekkensluiter Moeskroen vindt Marc Degryse dat Standard duidelijkheid mag scheppen.

Wie heeft nu eigenlijk welke bevoegdheid bij Standard? Zelfs na het vertrek van Daniel Van Buyten blijft dat onduidelijk. "Wat moeten ze nu doen? Wat zijn de oplossingen na de onbegrijpelijke en onaanvaardbare prestatie van afgelopen weekend? Ik zie er één: de directie moet één leider kiezen, één enkele. Voor mij is dat Olivier Renard. Ze moeten hem de sleutels geven en hem de lijn laten volgen die hij wil als enige sportief verantwoordelijke", verklaart hij in Sport/Footmagazine.

Renard moet dus even carte blanche krijgen van de directie. "Standard moet een kern samenstellen en op lange termijn samenwerken met die spelers. Ze hebben nu de vervelende gewoonte om al na zes maanden te oordelen, zowel over spelers als over trainers. Gelooft Renard nog in Aleksandar Jankovic? Goed, dan blijft hij op zijn plaats. Een staf, een spelersgroep, die moeten houvast bieden. Het zijn geen mannen die je vlug moet ontslaan. Standard heeft dringend nood aan zoiets."