Moeskroen kan eindelijk winnen en kan nog steeds dromen van het behoud

Moeskroen kan eindelijk winnen en kan nog steeds dromen van het behoud

04-03-2017 21:55

Royal Excel Moeskroen moest absoluut winnen om nog te strijden tegen degradatie. Daar slaagde het ook in tegen Standard. Het werd 1-0 voor de Henegouwenaren. Door het resultaat van KVC Westerlo (2-2) mag het ook nog steeds hopen op het behoud.

Moeskroen sukkelt al een heel seizoen om te scoren, maar tegen Standard lukt het opeens wel. In de eerste helft kreeg de Henegouwenaren een tal van kansen. Na enkele pogingen stond het al 1-0 dankzij Simon Diédhiou. Standard daarentegen kon helemaal geen vuist maken.

De Henegouwenaren leken hun job te doen. Ook in de tweede helft had de thuisploeg het overwicht. Met kansen voor DIedhiou en Filip Markovic tot gevolg. Standard nam na die kansen voor Moeskroen dan toch de regie over. Ibrahima Cissé en Ishak Belfodil kregen goede kansen. Doelpunten vielen er echter niet meer. Het bleef 1-0.

Door de winst komt Moeskroen tot op twee punten te staan van Westerlo. Het kan dus nog steeds hopen op het behoud, maar dan moet het op verplaatsing winnen bij Moeskroen en mag Westerlo geen punten pakken tegen Genk.