Genkenaar keihard aangepakt: Wat heeft die duts al bewezen?

Genkenaar keihard aangepakt: "Wat heeft die duts al bewezen?"

27-02-2017 07:00
5

Racing Genk verloor zondagavond met 2-0 van Anderlecht, na een verdienstelijk begin zakten de Limburgers helemaal weg. Stephan Keygnaert, chef sport bij Het Laatste Nieuws, haalt er een opvallende zondebok uit.

Keygnaert zag op de eerste plaats al geen enkele bezieling bij de bezoekers. Met de handen vastgebonden op hun rug had Anderlecht gisteravond nóg gewonnen van Racing Genk. Zó weinig passie was er bij de bezoekers, met name na het openingsdoelpunt van Kara. Waar was de onweerstaanbare drang om play-off 1 te halen? Een paar mooie zwanen - Malinovskyi was goed, Pozuelo al iets minder - in voorts een kabbelend beekje."

Het grootse minpunt heette volgens Keygnaert Aly Samatta. "Zo'n Samatta, die omzeggens niet één duel kon winnen van het duo Kara & Nuytinck, durft dan nog de (aardig) ingevallen Thomas Buffel de huid vol te schelden omdat hij een betere pass had verwacht. Wat heeft die duts in zijn carrière al bewezen om iemand als Buffel tot de orde te roepen?"

De trainerswissel heeft kennelijk nog niet zo veel verschil gemaakt, ook al was Keygnaert er als één van de weinigen voor. "Racing Genk irriteerde. Ondergetekende was één van de weinige uitzonderingen om een context te vinden voor het ontslag van Peter Maes, en om begrip op te brengen voor de beslissing van Patrick Janssens, maar als Maes in één ding een kei was, dan toch wel om een ploeg de nodige grinta en schwung te bezorgen. Met veel goede wil kun je de eerste helft van Genk in het Park nog redelijk noemen, erna doofde de kaars uit."