Club-speler niet kwaad op Preud'homme: Logisch dat ik word aangepakt

Club-speler niet kwaad op Preud'homme: "Logisch dat ik word aangepakt"

24-02-2017 07:45

Michel Preud'homme kan wel eens hard zijn voor zijn eigen spelers, ook voor Hans Vanaken. De middenvelder is niet aan zijn beste seizoen bezig bij Club Brugge, maar de laatste weken gaat zijn vorm in stijgende lijn. Hij kan dan ook leven met de kritiek.

In Het Laatste Nieuws vertelt hij dat aangepakt worden door de coach bij het voetbal hoort. "Bij Club geloven ze in mij, anders hadden ze me ook niet gehaald. Dat geeft me vertrouwen. Ik ben trouwens slim genoeg om te weten wat ik kan, wat er van mij verwacht wordt en wat de ploeg aan mij heeft. Als het goed is, hoor ik het ook, hoor. Dus is het logisch dat ik word aangepakt als het minder is", klinky het bij de Limburger.

Preud'homme probeert zijn spelmaker vooral te helpen. "Ik weet dat er een bedoeling achter zit: namelijk mij beter maken. Dát is het belangrijkste. De manier waarop maakt bij mij niet veel verschil. Rustig of kwaad: ik zal het altijd wel oppakken. Omdat ik zelf een zacht karakter heb, zal ik zelf niet snel kwaad worden, maar ik kan er echt wel tegen als ze op mij schreeuwen. Als het terecht is, tenminste. Trouwens, ik vind Preud'homme wel meevallen", lacht hij.

Het is wel iets waar Vanaken geleidelijk aan moest aan wennen. "Vroeger toen ik klein was, schreeuwde mijn pa ook, maar toen besefte ik niet dat het was om mij te helpen. Toch zijn dat dingen die je meepakt voor je latere carrière. Daardoor kan ik nu met alles overweg. Eigenlijk moet ik mijn vader dus dankbaar zijn dat hij zo op mij geschreeuwd heeft. Het is uiteraard ook fijn dat als je goed speelt, het ook positief bevestigd wordt. Zoals de trainer deed voor Westerlo. Dat is dan weer dat people management dat hij zo goed hanteert."