Genk is al een heel seizoen gespecialiseerd in zichzelf de das omdoen

"Genk is al een heel seizoen gespecialiseerd in zichzelf de das omdoen"

20-02-2017 14:09

Peter Vandenbempt is er niet zo zeker van dat KRC Genk zich bij de top-zes zal scharen aan het eind van de rit. De voetbalman van de radio denkt dat de Limburgers zich het late gelijkspel tegen Sporting Charleroi (1-1) nog zullen beklagen. Jammer genoeg, vanuit zijn standpunt.

Bij Sporza laat Vandenbempt duidelijk zijn voorkeur gelden. "Alle respect voor Charleroi en het werk dat Felice Mazzu daar verricht, met toch veel minder mogelijkheden dan veel van de concurrenten. Maar elke neutrale voetballiefhebber die gisteren de wedstrijd gezien heeft, kan toch maar hopen dat RC Genk in Play-off I zit, liever dan Charleroi", is zijn ongezouten mening.

"Het is een elftal met veel jonge, talentvolle spelers. Zoals Trossard en nieuwkomer Berge, die indruk gemaakt heeft. Een elftal dat altijd initiatief neemt en verzorgd en aanvallend voetbal speelt en dus het niveau van PO I gevoelig zou verhogen. Charleroi is toch een elftal dat de tegenstander probeert het voetbal te beletten, zeker tegen de grote ploegen. Dat doen ze wel uitstekend. Charleroi loert op die ene fout en straft die dan ook af, zoals in Genk."

Eigen schuld
Toch verwacht Vandenbempt dus niet dat het van een leien dakje zal lopen voor de Limburgers. "Als je het mij vraagt: toch maar liever RC Genk, maar Genk is al een heel seizoen gespecialiseerd in zichzelf de das omdoen, met gemiste penalty’s bijvoorbeeld. Zo hebben ze ook ongelooflijk maar waar de bekerfinale gemist. Het zou zomaar kunnen dat dat straks ook het geval is voor Play-Off 1", besluit hij.