OFFICIEEL: Chelsea-verdediger is de nieuwe ploegmaat van Lombaerts

OFFICIEEL: Chelsea-verdediger is de nieuwe ploegmaat van Lombaerts

01-02-2017 13:37
1

Krijgt Nicolas Lombaerts alsnog zijn transfer? Zijn Club Zenit Sint-Petersburg heeft met Branislav Ivanovic bijna een nieuwe verdediger binnen. De Serviër werd dinsdag gesignaleerd in Rusland en zal in de loop van de dag zijn contract ondertekenen.

Ivanovic komt over van Chelsea, waar hij geen uitzicht meer had op een basisplaats. Door zijn komst ligt de weg open voor Lombaerts. De Rode Duivel heeft al meermaals aangegeven dat hij aast op een vertrek uit Rusland.

Vorige zomer stond de 32-jarige verdediger dicht bij een overstap naar RSC Anderlecht, maar toen hield Zenit het been stijf. De Brusselse interesse is ondertussen bekoeld. KV Oostende lijkt wel van plan een poging te ondernemen.

Lombaerts speelt ondertussen al bijna tien jaar bij Zenit. De Russische topclub nam hem in 2007 over van AA Gent. Zijn opleiding genoot de Rode Duivel bij Club Brugge.

Update 01/02, 13u37 uur: Zenit en Chelsea hebben een akkoord bereikt over de overstap van Ivanovic, meldt de Russische club op de website. Hij tekent een contract voor 2,5 jaar in Sint-Petersburg. 'We zijn erg blij dat we Ivanovic mogen verwelkomen en denken dat hij een groot succes wordt bij Zenit', laat de club weten.