OFFICIEEL: Lokeren zwaait verdediger uit, speler tekent bij nummer negentien

OFFICIEEL: Lokeren zwaait verdediger uit, speler tekent bij nummer negentien

19-01-2017 11:45

Lokeren staat op het punt afscheid te nemen van Sverrir Ingason. De IJslander is op weg naar het Spaanse Granada. Daar legde hij dinsdag al medische testen af. De overgang wordt eerstdaags afgerond.

Het Laatste Nieuws meldt dat de transfer op enkele details na is afgerond. Ingason, die in januari 2015 arriveerde op Daknam, zal in Spanje zijn krabbel zetten onder een verbintenis voor 3,5 jaar. Lokeren ziet zo onverwacht een sterkhouder vertrekken, maar wordt er niet armer van. Granada zou 1,8 miljoen euro neertellen voor de diensten van Ingason.

De verdediger speelde dit seizoen nog 23 wedstrijden voor Lokeren. In Spanje moet hij voor defensieve stabiliteit zorgen. Granada, waar ook Mehdi Carcela speelt, heeft de slechtste defensie van de Primera Division en staat voorlaatste. Ingason speelde al achter keer voor de nationale ploeg van IJsland, hij was daarin goed voor twee doelpunten.

Update donderdag 11.45 uur: De transfer is officieel. Dat maakte Granada via de officiële kanalen bekend. De verdediger tekende tot 2020 bij de Spanjaarden. Granada staat in de Primera Division op de voorlaatste plaats.

Bekijk het: Transferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2016 - 2017