'Premier League-club dient zich aan voor verguisde Van der Wiel'

'Premier League-club dient zich aan voor verguisde Van der Wiel'

12-01-2017 12:32

Gregory van der Wiel heeft er plotseling een nieuwe transferoptie bij. Hull City ziet het volgens het Portugese O Jogo wel zitten in de banneling van Fenerbahçe, die geen deel meer uitmaakt van de plannen van trainer Dick Advocaat.

Sporting Portugal werd genoemd als mogelijke bestemming, evenals Al Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten. De 28-jarige oud-speler van Ajax en Paris Saint-Germain kan bij Al Wahda naar verluidt een contract ondertekenen voor anderhalf jaar. Nu is er echter een nieuwe kaper op de kust.  Hull City, de hekkensluiter uit de Premier League, moeit zich in de strijd om de Nederlander.

O Jogo weet dat ook Sporting werk wil maken van de tijdelijke komst van Van der Wiel én dat Hull versterking goed kan gebruiken. De Portugese manager Marco Silva ziet het wel zitten in Van der Wiel en hoopt zichzelf door zijn overstap meer mogelijkheden in de defensie te verschaffen. Hull staat laatste, maar heeft amper drie punten achterstand op Crystal Palace. De club van Christian Benteke staat op de veilige zeventiende plek.