Zorgen over hart van ploegmaat Denayer: Problemen ontdekt op scans

Zorgen over hart van ploegmaat Denayer: "Problemen ontdekt op scans"

20-09-2016 10:55

Patrick van Aanholt kwam zondag om medische redenen op het laatste moment niet in actie tijdens Tottenham Hotspur - Sunderland, waardoor Jason Denayer startte. Dat laat manager David Moyes dinsdagochtend weten.

Van Aanholt zou starten op White Hart Lane, maar kreeg een kwartier voor de aftrap van ploeggenoot Jason Denayer te horen dat hij buiten de basiself viel. Dat zorgde voor veel verbazing, zeker gezien het feit dat de Nederlandse international een vaste waarde is. Moyes had echter zijn redenen om hem last minute buiten de selectie te laten.

Het was té risicovol om Van Aanholt te laten spelen, meldt The Times dinsdag. De Engelse kwaliteitskrant speculeert over een 'serieuze medische afwijking', als gevolg van een virus. Moyes erkent dat er wat aan de hand is met de linksback.

"We hebben wat problemen ontdekt op scans van het hart", is het enige wat de Sunderland-manager kwijt wil. Het lijkt erop dat Moyes de beslissing om Van Aanholt op het laatste moment uit de basiself te halen op last van de Engelse voetbalbond (FA) heeft moeten nemen. Het is de vraag of Van Aanholt woensdagavond meereist naar de League Cup-wedstrijd tegen Queens Park Rangers.