Samatta en Bailey schieten Genk naar de groepsfase van de Europa League

25-08-2016 21:48

Racing Genk heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League na 2-0 winst tegen het Kroatische Lokomotiv Zagreb. De Limburgers mochten juichen na doelpunten van Ally Samatta in de eerste helft en Leon Bailey in de tweede helft.

De thuisploeg schoot als een speer uit de startblokken. Samatta scoorde al na twee minuten met een onhoudbare knal onder de deklat. Genk nam controleerde de wedstrijd. De bezoekers uit Kroatië kregen een paar kleine kansen, maar konden de Limburgers nooit uit evenwicht brengen.

Integendeel, vlak na de pauze verdubbelde Leon Bailey de score. Hij knalde de 2-0 netjes tegen de netten. De wedstrijd was meteen beslist. Zagreb kon geen vuist meer maken. Genk speelde de wedstrijd simpel uit en mag uitkijken naar minstens zes extra wedstrijden in de Europa League.