De analyse: FC Kopenhagen; het kleine broertje dat Club maar al te goed kent

De analyse: FC Kopenhagen; het kleine broertje dat Club maar al te goed kent

25-08-2016 21:40

Het kleine broertje in groep G van de Champions League is Kopenhagen, de tegenstander van Club Brugge. De Deense topploeg is er opnieuw bij. Kan het Club Brugge ook in de moeilijkheden brengen? VoetbalPrimeur.be geeft u een handige analyse.

Het is de Champions League, maar Club Brugge is niet verlost van die dekselse Denen. Twee seizoenen geleden was Blauw-Zwart nog 'The Danish Killer' in de Europa League. Nu moet het ook in de Champions League zijn status waarmaken.

De coach: Stale Solbakken
Het stadion: Telia Parken (capaciteit 42.358)

De sterktes:
Kopenhagen mag dan wel geen grote naam zijn, het moet ook zeker niet onderschat worden. De ploeg werd vorig seizoen kampioen in Denemarken. Het was FC Midtjylland te sterk, de ploeg die Club Brugge vorig seizoen nog afmaakte. Winst is dus zeker niet gegarandeerd.

Met een mix van eigen Deense jongens en buitenlands talent heeft het ook een perfecte mix om hier en daar uit te pakken. De zeer ervaren verdediging staat ook als een huis en zou het Club Brugge nog wel moeilijk kunnen maken. Het talent ligt echter vooral in het middenvelder, waar heel wat internationals van Denemarken spelen.

Sterspeler:
Op het middenveld zit het talent én de sterspelers. Één van die spelers is Thomas Delaney. De Deense international wordt in verband gebracht met Galatasaray en de Bundesliga. Niet verrassend. De sterke middenvelder kan zo een stap hogerop zetten. Daarnaast is er ook Kasper Kusk, die ook al klaar lijkt voor een stapje hogerop. Dat duo op het middenveld kan heel wat ploegen pijn doen. Hopelijk is Club Brugge niet één van die ploegen.

De zwaktes:
De verdediging van Kopenhagen staat als een huis. Letterlijk en figuurlijk. Echt veel snelheid zit er niet in het team. Met een vinnige spits zoals Abdoulay Diaby kan er dus wel wat gedaan worden. En laat ons José Izquierdo niet vergeten. In België is hij ontstopbaar en ook de Denen zien mogelijk wel sterretjes tegen Club.

Verleden in de Champions League:
De Deense ploeg heeft geen al te groot verleden in de Champions League. In de laatste tien seizoenen speelde het amper drie keer de Champions League. In 2010/2011 was er zelfs even een uitschieter toen Kopenhagen overwinterde. Vorig seizoen werden de Denen nog uitgeschakeld in de derde kwalificatieronde voor de Europa League.

Verleden met Club Brugge:
Het is niet de eerste en zal zeker niet de laatste keer zijn dat deze twee clubs tegen elkaar spelen. De laatste wedstrijd dateert van november 2014. Toen verpletterden de Bruggelingen Kopenhagen. Het won 0-4 buitenshuis met een glansrol voor Lior Refaelov.

Bij Kopenhagen spelen er ook een paar spelers die Club Brugge goed kennen. Zo komt Tom Hogli uit voor de Deense club. De Noorse verdediger kwam in het verleden nog uit voor Blauw-Zwart. En dan is er ook nog Erik Johansson, die vorig seizoen nog uitkwam voor AA Gent. Club Brugge heeft met Claudemir één ex-speler van Kopenhagen in de rangen rondlopen. De Braziliaan was er overigens ook bij in de 0-4-nederlaag in 2014.

Kansen voor Club Brugge:
Kopenhagen is het kleine broertje. En dat zal ook duidelijk worden in de Champions League. Club Brugge zou hier - als het op niveau speelt - eindelijk geen problemen mogen hebben. Winst thuis moet. Buitenhuis is ook een punt absoluut noodzakelijk en zit winst er zéker in. Wij voorspellen een 6/6.