Belgische CEO van Charlton krijgt belangrijk postje van Engelse FA

Belgische CEO van Charlton krijgt belangrijk postje van Engelse FA

08-08-2016 14:23

Het Engelse voetbal wordt alweer een tikkeltje Belgischer. Landgenoot Katrien Meire, CEO bij Charlton Athletic, heeft een postje van de Football Association (FA) gekregen. Zij is nu een van de vertegenwoordigers van de Football League, de lagere klassen in Engeland.

The Guardian meldt dat Meire één van die vier vertegenwoordigers wordt van de Football  League. De 32-jarige advocate werd in januari van 2014 aangesteld als de nieuwe CEO van Charlton Athletic. Zij kreeg samen met voorzitter Roland Duchâtelet al een pak kritiek na de degradatie naar de League One vorig seizoen. 

De FA gunt haar toch een mooi plekje. Samen met Ian Lenagan, de voorzitter, Jim Rodwell(Scunthorpe) en Steve Curwood (Fleetwood) moet zij over het reilen en zeilen beslissen in de Football League. Binnenkort worden er nog vier vacante postjes gevuld met belangrijke mensen in de Engelse voetbalwereld.

De carrière van Meire gaat daarmee enorm vooruit. In 2011 was ze nog adviseur van Duchâtelet bij Sint-Truiden. Ze ging met hem mee naar Standard en Charlton. Nu krijgt Meire ook een mooi plekje in de Engelse voetbalwereld.