Belgisch duo komt opnieuw onder vuur te liggen in Londen: Ophoepelen!

Belgisch duo komt opnieuw onder vuur te liggen in Londen: "Ophoepelen!"

22-04-2016 23:27

Charlton Athletic is sinds ondertussen zeker van degradatie naar de Engelse Derde Klasse en dus laait het protest tegen eigenaar Roland Duchâtelet opnieuw op. De achterban roept op tot een vertrek van het Belgische beleid in The Valley.

"Onze volgende actie zal zaterdag plaatsvinden voor, tijdens en na de wedstrijd tegen Brighton", luidt de boodschap op de website van CARD (Coalition Against Roland Duchâtelet). "We plannen een actie die wellicht de grootste is die er ooit is geweest bij een Engelse voetbalclub." Het zal niet het eerste protest zijn dat Duchâtelet te verduren krijgt. In maart en begin april lieten de fans zich ook al duidelijk gelden.

"We roepen fans ook op om de hele namiddag zo ongemakkelijk mogelijk te maken voor CEO Katrien Meire en voorzitter Richard Murray. Daarnaast verwerpen we het communiqué dat Meire verspreidde na de degradatie. Zij en Duchâtelet hebben de ene fout na de andere gemaakt en hebben daar niet van geleerd. Het is hun schuld dat Charlton degradeert. We zijn niet geïnteresseerd in hun verontschuldigingen of plannen. Zij zijn de vijand van alles waar Charlton voor stond en opnieuw voor zal staan.”