Vanaken oogst grote lof: Wat hij wekelijks doet is echt niet normaal

Vanaken oogst grote lof: "Wat hij wekelijks doet is echt niet normaal"

6 mei - 22:44
19

Hans Vanaken is bezig aan een sterk seizoen en speelt ook bijzonder sterke Champions' Play-Offs. Samen met Club Brugge kan hij nog twee prijzen pakken, wat hem ook enorme lof oplevert van het panel bij Extra Time.

Tijdens de partij tussen Royal Antwerp FC en Club Brugge was Wesley Sonck al lovend voor Vanaken. Dat herhaalde hij ook nog eens bij Extra Time. "Wat Vanaken doet, vinden wij allemaal normaal. Maar wat hij wekelijks doet is echt niet normaal", aldus de analist. "Hij brengt rust, heeft overzicht, neemt de juiste beslissingen en hij ziet de dingen zoveel sneller dan de rest op het veld", geeft hij aan.

Ook Filip Joos spaarde de lof niet en noemde de middenvelder in deze Play-Offs ook superieur. "Hij neemt Club Brugge helemaal bij de hand", aldus Joos. "Soms heb je het gevoel dat hij een periscoop heeft en alles ziet op een voetbalveld", klonk het.

Toch valt hij voor heel wat mensen niet al te vaak op. Minder dan bijvoorbeeld Union-uitblinker Cameron Puertas. "Het verschil ligt in hun speelstijl', geeft Vandenbempt aan. "Puertas lijkt een pak energieker en valt daarmee op, terwijl Vanaken een soort elegante schaduw is", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.