KRC Genk neemt afscheid van ex-kampioen N'Sumbu: 'Een prachtig mens'

KRC Genk neemt afscheid van ex-kampioen N'Sumbu: 'Een prachtig mens'

6 mei - 18:14
2

KRC Genk heeft maandag droevig nieuws gekregen. De club moet namelijk afscheid nemen van ex-speler Ngoy N'Sumbu, die op 51-jarige leeftijd is overleden.

Dat kondigt de club zelf aan via de officiële kanalen. N'Sumbu brak in ons land door bij Germinal Ekeren in 1990 en speelde tot 2002 in ons land. In die periode kwam hij ook nog uit voor KSV Waregem, Royal Cappellen, KFCV Geel en KRC Genk Voor dielaatste club speelde hij van 1997 tot 2000 en werd hij één keer Belgisch kampioen en won hij ook één keer de Beker van België.

N'Sumbu werd uiteindelijk 51 jaar oud. 'Het overlijden van Ngoy N’Sumbu is een groot verlies voor iedereen die hem gekend heeft. We zullen hem herinneren als een goede voetballer, maar bovenal als een prachtig mens', schrijft men bij Genk.

'Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en iedereen die hem dierbaar was. We wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Rust zacht, Ngoy. Je zult voor altijd in onze harten voortleven', aldus de club.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.