VP 11: Oude rotten bij Club Brugge en Anderlecht, goal van de hoop

VP 11: Oude rotten bij Club Brugge en Anderlecht, goal van de hoop

6 mei - 13:00
2

Met Club Brugge hebben we een nieuwe leider in de titelstrijd, maar ook op andere velden was het dit weekend spanning troef. Deze elf hebben daartoe bijgedragen.

Comeback Mignolet
Bij Club Brugge besliste coach Hayen om toch weer voor Simon Mignolet te gaan. Het bleek een juiste keuze, want Mignolet keepte bijzonder alert en verhinderde in de eerste helft de 1-0.

Goal van de hoop
Bij KV Kortrijk wordt Joao Silva even op handen gedragen. Zijn 1-0 tegen Eupen kan cruciaal zijn in de degradatiestrijd. Zeno Debast bleef meer dan overeind bij Anderlecht, ook na het uitvallen van Vertonghen.

Maxim De Cuyper moest beginnen op de rechterkant, maar is duidelijk meer thuis op links. Hij luidde het eigen doelpunt van Alderweireld in. Jordan Bos begon zijn wedstrijd op links bij Westerlo en gaf een 'echte' assist.

Delaney laat zich zien
Bij Anderlecht was Thomas Delaney nog geen onverdeeld succes, maar tegen Union liet hij zijn kwaliteiten zien. Zowel in de recuperatie als in de passing was hij top.

Bij Cercle Brugge was Felix Lemaréchal heer en meester op het middenveld. Geen wonder dat tegenstander KRC Genk al interesse toonde. Ook Abdelkahar Kadri liet zijn gave techniek zien en kreeg er een assist bovenop.

Drie goals, drie assists
KAA Gent heeft nog maar eens de Europe Play-Offs gewonnen. Tarik Tissoudali droeg zijn steentje bij met een goal en een assist. Exact dezelfde cijfers voor Nachon Nsingi, maar dan bij OHL tegen Standard.

Bij STVV sprong Ryotaro Ito met (je raadt het nooit) een goal en een assist.