PRD geeft Antwerp en Alderweireld ongelijk: 'Geen fout van De Cuyper'

PRD geeft Antwerp en Alderweireld ongelijk: 'Geen fout van De Cuyper'

6 mei - 18:45
31

Bij Royal Antwerp FC was men niet te spreken over de beslissing van Jasper Vergoote om The Great Old geen tweede strafschop toe te kennen. Bij de club vond men Maxim De Cuyper een fout begaan op Gyrano Kerk, maar dat ziet het Professional Refereeing Department (PRD) anders.

Men begint de terugblik op de speeldag bij het PRD met een pluim voor Vergoote na diens beslissing om een eerste strafschop toe te kennen na een fout van Ordonez. Er was nog een tweede fase, waarin men bij Antwerp vond een tweede strafschop te moeten verdienen. Het PRD vnidt van niet.

"Het is belangrijk om te zien of De Cuyper de bal wel of niet raakt. De beelden tonen duidelijk aan dat hij de bal wel raakt. Daar is geen dicussie over. In een duel is er dan ook altijd contact met een speler van de tegenpartij, maar in de ogen van Vergoote en het PRD is dit niet zwaar genoeg om een strafschop te geven", is De Bleeckere duidelijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.