Alderweireld (Antwerp) krijgt veeg uit de pan: Ongepast en incorrect

Alderweireld (Antwerp) krijgt veeg uit de pan: "Ongepast en incorrect"

6 mei - 12:00
42

Antwerp heeft zondag met 1-2 verloren van Club Brugge. Na de partij was Toby Alderweireld kritisch over de refs in deze play-offs, maar dat is volgens Peter Vandenbempt onterecht.

"Antwerp is zwaar gebuisd in deze play-offs", aldus Vandenbempt bij Sporza"Toch zal de uittredende landskampioen een goed gevoel overhouden aan de nederlaag tegen Club Brugge. Als de scheidsrechter zijn werk gedaan had, had Antwerp verdiend een punt gepakt. Nu was er ergernis en frustratie, maar die kan wel energie opwekken voor de bekerfinale van donderdag tegen Union."

Toch staat Vandenbempt niet aan de kant van Alderweireld. "De uithaal van Toby Alderweireld naar de refs vond ik ongepast en incorrect. De scheidsrechters fluiten helemaal niet dramatisch in de deze play-offs. Ze halen een hoger niveau dan Antwerp. Maar goed, de manier waarop Alderweireld het deed, in de eerste emotie na de match en bekeken door een Antwerp-bril, maakt het nog best aanvaardbaar."

Antwerp trapt donderdag om 15u30 af tegen Union. Wint het dan voor het tweede seizoen op rij de Croky Cup?

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.