Antwerp wordt rechtgezet door Boucaut: Het moest geen penalty zijn

Antwerp wordt rechtgezet door Boucaut: "Het moest geen penalty zijn"

6 mei - 18:00
21

Na de partij tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC was er heel wat te doen omtrent de vermeende penaltyfout van Maxim De Cuyper bij Club Brugge. Niet gefloten, maar volgens Antwerp had dat moeten gebeuren. Al krijgt The Great Old daar weinig steun voor.

Bij Antwerp haalde onder meer Toby Alderweireld stevig uit naar de scheidsrechter, die volgens hem zeker een strafschop had moeten fluiten na de vermeende fout van De Cuyper op Gyrano Kerk. Alexandre Boucaut deelt die mening echter niet.

"Op de eerste herhaling had ik ook de indruk dat het een fout was, maar uiteindelijk zie je toch duidelijk dat De Cuyper de bal raakt", spreekt hij duidelijke taal bij RTBF. "Hij raakt misschien nog een fractie van een seconde eerder de tegenstander, maar niet in die mate dat het een penalty moet zijn", klinkt het.

Volgens Boucaut ging de wedstrijdleiding dan ook goed te werk. "Op dat soort fases moet de VAR niet tussenkomen", klinkt het nog. "Mocht de verdediger de bal niet geraakt hebben, dan was mijn uitleg natuurlijk helemaal anders geweest", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.