Racing Genk stoot door naar laatste voorronde na overwinning bij Cork City

Racing Genk stoot door naar laatste voorronde na overwinning bij Cork City

04-08-2016 22:33

Racing Genk heeft zich donderdagavond geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. De Limburgers verzekerden de kwalificatie na een 1-2 zege op het veld van het Ierse Cork City. De heenwedstrijd in de Cristal Arena eindigde op 1-0.

Peter Maes behield het vertrouwen in de ploeg die afgelopen zondag de topper won tegen KV Oostende. Enkel Mbwana Samatta kwam in de plaats van Nikos Karelis diep in de spits. De Ierse thuisploeg schoot het snelst uit de startblokken en zette Genk meteen onder druk. De Limburgers gaven echter geen grote kansen weg en kwamen na een kwartier op voorsprong.

Een aflegger van Leon Bailey bereikte Thomas Buffel en die maakte simpel de 0-1. De Limbugers stonden met anderhalf been in de volgende ronde en namen de wedstrijd onder controle. Een kanonskogel van Samatta werd gepareerd door de Ierse doelman. Net voor de pauze mocht Genk opnieuw juichen. Sébastien Dewaest knikte een hoekschop hard tegen de netten.

Tijdens een mindere tweede helft probeerde Genk de wedstrijd uit te spelen, maar na een uur spelen kwam Cork opnieuw in de wedstrijd. Verdediger Alan Bennett kopte een vrije trap voorbij Genk-doelman Marco Bizot. Dankzij de inbreng van Leandro Trossard schakelde Genk echter een versnelling hoger. Alejandro Pozuelo bereikte de invaller, maar zijn schot werd afgeblokt.

Tijdens een slotoffensief van de Ieren kwam Genk nog een paar keer goed weg. Een kopbal van invaller Mark O'Sullivan zoefde nipt over. Neeskens Kebano miste in de toegevoegde tijd een uitgelezen kans op 1-3. De Congolees trapte een strafschop tegen de deklat. De troepen van Peter Maes kwalificeren zich dankzij deze 1-2 zege voor de volgende voorronde. Vrijdag volgt de loting en weten de Limburgers wie de tegenstander zal zijn.