Schalke geeft Sané-som alvast uit in Spanje: Europa League-held vastgelegd

Schalke geeft Sané-som alvast uit in Spanje: Europa League-held vastgelegd

31-07-2016 15:16

Schalke 04 gaat zich versterken met Sevilla-middenvelder Coke. Zondagmiddag laat de Bundesliga-grootmacht via de officiële kanalen weten dat er met Sevilla een akkoord is bereikt over de transfer van de 29-jarige aanvoerder. Maandag wordt hij medisch gekeurd in Gelsenkirchen. 

De afgelopen drie seizoenen won Coke met Sevilla de Europa League. Tijdens de laatste editie, met Liverpool als tegenstander in Basel, speelde de rechtspoot een absolute hoofdrol. Hij tekende voor twee goals en bezorgde zijn Spaanse werkgever daarmee hoogstpersoonlijk een 3-1 overwinning.

Nu gaat Coke dus het avontuur aan in de Bundesliga. Schalke meldt niet hoeveel het betaalt voor de routinier, die sinds 2011 voor Sevilla speelde en daarvoor jarenlang bij Rayo Vallecano onder contract stond. Schalke heeft het nodige geld te besteden, nu aanvaller Leroy Sané zo goed als zeker verkast naar Manchester City. De jonge international levert dik veertig miljoen euro op. Die transfer wordt waarschijnlijk komende week bekend gemaakt.