Weiler looft 'modelprof' in zijn kern: Hij is een voorbeeld op dat vlak

Weiler looft 'modelprof' in zijn kern: "Hij is een voorbeeld op dat vlak"

26-07-2016 11:51

RSC Anderlecht speelt dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League tegen het Russische FK Rostov. Onder nieuwe coach René Weiler wordt de nadruk op discipline gelegd. De Zwitser ziet in zijn huidige kern alvast één voorbeeld rondlopen. 

"Gedrag in de kleedkamer is zeer belangrijk. Sofiane Hanni is een voorbeeld op dat vlak", zegt Weiler in Het Laatste Nieuws. "Hij heeft veel op rechts moeten spelen, terwijl dat zijn positie niet is. Hij heeft nooit geklaagd, nooit excuses gezocht als het eens minder liep. Zulke spelers heb ik nodig. Mannen die zeggen: coach, dit is voor het team. Dat is ook de reden waarom hij al twee keer kapitein was", verklaart de Zwitser.

Of Hanni ook kapitein wordt, daar wil Weiler nog geen antwoord op geven. "Mensen vragen me vaak: wie wordt kapitein? Zullen de spelers zelf mogen kiezen? Dan is mijn antwoord duidelijk: néé. Laat dat over aan de spelers, en ze kiezen gewoon hun beste copain in de groep. Ík zal dat wel bepalen. Wel, de nieuwe aanvoerder moet niet alleen professional zijn op training en tijdens de wedstrijden. Nee, hij moet diezelfde professionaliteit óveral tonen. Zelfs thuis", aldus de coach.