'Geïnteresseerd Barcelona krijgt verrassende 'nee' te horen van Duitser'

'Geïnteresseerd Barcelona krijgt verrassende 'nee' te horen van Duitser'

12-07-2016 21:10

In de zoektocht naar een nieuwe linksback mikt FC Barcelona niet alleen op Lucas Digne. Ook Jonas Hector staat op het Catalaanse verlanglijstje, maar de verdediger van 1. FC Köln is sinds dinsdag niet meer in beeld.

Dat komt niet door een gebrek aan interesse bij de Barça-leiding, maar door Hector zélf. De 26-jarige back ziet een overstap naar Camp Nou niet zitten, meldt BILD. De Duitse boulevardkrant schrijft dat Hector geen zin heeft in een rol op als tweede keuze. In Camp Nou is Jordi Alba zeker van een basisplaats.

Een vertrek bij Köln is hoe dan ook niet volledig uitgesloten. Hector staat nog steeds in de nadrukkelijke belangstelling van Liverpool, maar de Premier League-club moet wel diep in de buidel tasten voor een akkoord. Köln heeft een prijskaartje van dertig miljoen euro op Hector geplakt.

De Duitse verdediger speelde zich op het voorbije EK in Frankrijk een stuk nadrukkelijker in de kijker bij de Europese top. Heel overtuigend waren de prestaties van Hector niet, maar een specialist aan de linkerkant van de defensie is in trek op de Europese transfermarkt. De Duitser schoot zijn land overigens naar de halve finale van het EK met de beslissende penalty tegen Italië.