Kapitein Wales weer fit voor de dienst: Van uitzonderlijk belang voor deze ploeg

Kapitein Wales weer fit voor de dienst: "Van uitzonderlijk belang voor deze ploeg"

30-06-2016 16:45

Wales kan vrijdagavond tegen België opnieuw rekenen op aanvoerder Ashley Williams. De centrale verdediger blesseerde zich in de achtste finale tegen Noord-Ierland aan de schouder, maar is ondertussen weer topfit. Hij kijkt alvast uit naar de confrontatie met de Rode Duivels.

Op de Welshe persconferentie stelde Williams zijn land alvast gerust. "Zaterdag leek de blessure erg, maar er is hard aan mij gewerkt. Ik heb alle trainingen kunnen meedoen de voorbije dagen en ben helemaal klaar voor de kwartfinale." Bondscoach Chris Coleman is opgelucht. "Ashley is van uitzonderlijk belang voor onze ploeg, als speler én als kapitein. Hij verenigt onze sterke karakters."

Wales rekent op Gareth Bale, maar bij de Rode Duivels toonde Eden Hazard tegen Hongarije gelijkwaardige klasse. "Hazard kan echt het verschil maken", weet Williams. "Hij is een uitzonderlijke speler. We weten waar zijn sterktes liggen en gaan proberen hem uit te schakelen."

Zelf zal de verdediger hoogstwaarschijnlijk het duel moeten aangaan met Romelu Lukaku. "Voor hem geldt eigenlijk hetzelfde als voor Hazard. Ik heb in mijn carrière al een tiental keer tegen Lukaku gespeeld. Ik zal top moeten zijn om me met hem te kunnen meten", besluit Williams.