OFFICIEEL: KV Kortrijk trekt oude bekende uit Duitse Tweede Klasse aan

OFFICIEEL: KV Kortrijk trekt oude bekende uit Duitse Tweede Klasse aan

15-06-2016 12:57

KV Kortrijk heeft alweer een nieuwe speler aangetrokken. De Kerels trekken Idir Ouali aan. De Frans-Algerijnse winger komt over van SC Paderborn, dat uitkomt in de Duitse Tweede Klasse. Hij zette zijn handtekening onder een tweejarig contract met optie op een extra seizoen.

Kortrijk heeft met Ouali een nieuwe speler aangetrokken. De winger is geen onbekende voor het Belgische voetbal. Hij debuteerde in 2007 bij Moeskroen. Hij ontpopte zich het seizoen daarop tot een belangrijke speler bij de Henegouwers. Na het faillissement van Moeskroen trok hij naar de Franse eersteklasser Le Mans FC, waar hij een basisspeler was. 

Drie seizoenen later speelde hij in Duitsland. Ondanks een minder seizoen van Dynamo Dresden wist hij zich toch te onderscheiden. Dat leverde hem een transfer op naar Paderborn SC, maar daar kon hij niet overtuigen. Hij had een aflopend contract bij de club en KVK kon hem dan ook gratis overnemen.

"KV Kortrijk is verheugd om Ouali te mogen verwelkomen", klinkt het op de officiële website. "Een technisch vaardig snelle speler met de nodige internationale ervaring en die bovendien ook de Belgische competitie kent, is een mooie versterking voor de Kerels", besluit de club.