'Ook Schotse coach gaat niet aan de slag bij Anderlecht'

'Ook Schotse coach gaat niet aan de slag bij Anderlecht'

05-06-2016 10:46
3

Na het ontslag van Besnik Hasi is Anderlecht nog steeds op zoek naar een nieuwe hoofdcoach voor volgend seizoen. Eén van hun kandidaten lijkt alvast een andere weg in te slaan. Neil Lennon zou namelijk dicht bij een contract staan bij het Schotse Hibernian. 

De Noord-Ierse trainer verklaarde onlangs dat hij gecontacteerd was door iemand vanuit het Anderlecht-kamp. Lennon voelde zich gecharmeerd door het aanbod, maar zou nu toch voor een avontuur dichter bij huis kiezen. Belfast Telegraph meldt immers dat de coach aan het onderhandelen is met de bestuurstop van Hibernian, een Schotse tweedeklasser. De 44-jarige Lennon moet de Hibs zo snel mogelijk weer naar de Schotse Premiership loodsen.

Zo grijpt Anderlecht dus opnieuw naast een mogelijke hoofdcoach. Eerder leken de Brusselaars dicht te staan bij de aanstelling van de Italiaan Stefano Pioli, maar die onderhandelingen zitten in het slop. Ook Franky Vercauteren was in beeld, maar hij verlengde bij zijn Russische club Krylja Sovetov Samara. Paars-wit zoekt een opvolger voor Besnik Hasi, die na het afgelopen seizoen ontslagen werd vanwege de mindere resultaten.