Wilmots zal niet meteen vervanger voor Engels oproepen

Wilmots zal niet meteen vervanger voor Engels oproepen

19-05-2016 21:25

Björn Engels werd na een sterk seizoenseinde opgeroepen door bondscoach Marc Wilmots voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk. De onfortuinlijke verdediger van Club Brugge kampt echter met een spierblessure en moet noodgedwongen afhaken. Wilmots wil echter nog even wachten vooraleer een vervanger op te roepen.

Björn Engels vierde pas dit seizoen zijn heroptreden na veertien maanden revalidatie. De Club-verdediger mocht zich na de titelviering opmaken om met de Rode Duivels naar het EK in Frankrijk te trekken. Een nieuwe blessure gooit echter roet in het eten. Bondscoach Marc Wilmots reageerde voor de microfoon van Sporza. "Björn kwam vandaag afscheid nemen in het spelershotel. Ik vind het heel jammer voor hem. Ik had hem graag een kans gegeven", aldus Wilmots.

"Hij heeft een scheurtje van twee centimeter en dan ben je normaal gezien drie weken out. Dat wordt erg nipt voor het EK. We zullen de speler echter blijven opvolgen." De spoeling in de verdeding wordt dus nog een beetje dunner. "Ik kan nog een vervanger oproepen tot 31 mei en misschien zelfs later", vervolgde de bondscoach. "De kans dat Björn alsnog bij de groep komt, is erg klein. Ook Nicolas Lombaerts kampt met een blessure en het is niet duidelijk hoe fit Thomas Vermaelen is. We hebben echter nog tijd om alles te bekijken."