'Sensationele hereniging van Barça-droomkoppel in de maak in Turkije'

'Sensationele hereniging van Barça-droomkoppel in de maak in Turkije'

14-05-2016 20:25

Ronaldinho en Samuel Eto'o staan vanaf komend seizoen wellicht weer samen op het veld. Turkse media melden zaterdag dat Antalyaspor bezig is met de komst van de transfervrije Braziliaan. 

De 36-jarige Ronaldinho zit al enkele maanden zonder club, nadat Fluminense zijn contract verscheurde. De afgelopen jaren versleet de voormalig Gouden Bal-winnaar de ene club na de andere. Hij speelde namelijk ook nog voor het Mexicaanse Querétaro en beleefde daarvoor korte avonturen bij Atletico Mineiro en Flamengo.

Zijn grootste successen beleefde Ronaldinho uiteraard met Barcelona. Met die club won hij onder meer twee landstitels en één keer de Champions League. Dat is inmiddels weer tien jaar geleden. Onder leiding van toenmalig trainer Frank Rijkaard vormde Ronaldinho met Eto'o en - later - Lionel Messi een droomaanval. Een hereniging met Eto'o is nu dus in de maak.

De inmiddels ook al 35-jarige Kameroener maakte dit seizoen twintig goals in de Turkse competitie. De goalgetter is er van plan om er sowieso nog enkele seizoenen aan vast te plakken bij de huidige nummer acht van de Super Lig.