Oud-keeper van Club Brugge zeer positief over Butelle: ''Hij is een topkeeper''

Oud-keeper van Club Brugge zeer positief over Butelle: ''Hij is een topkeeper''

Gepubliceerd: zaterdag 14 mei 2016 om 18:20za 14-05-2016 om 18:20

Club Brugge speelt zondag tegen Anderlecht en kan zondag na 11 jaar wachten weer kampioen worden. Doelman Ludovic Butelle is sinds zijn komst in de winterstop een belangrijkse schakel binnen het succesvolle team van Blauw-Zwart. Tomislav Butina, een voorganger van Butelle, is zeer positief over de Franse doelman.

De 33-jarige Butelle kwam in januari over het Franse SCO Angers. Sindsdien maakte hij een uitstekende indruk onder de lat. Hij keepte tot op heden zestien duels en hield liefst negen keer zijn doel schoon. Butina looft in Het Nieuwsblad de kwaliteiten van Butelle. "Hij is een topkeeper. Elke generatie heeft natuurlijk zijn eigen stijl, maar Butelle bewijst ook dat je echt wel een goede doelman nodig hebt om prijzen te pakken.''

Butina was de vaste doelman van de ploeg, die in 2005 voor laatste Brugse titel zorgde. Butelle treedt zondag mogelijk in de voetsporen van de Kroaat, die van 2003 tot 2006 voor Club uitkam. "Hij kan Club mee ­diezelfde heerlijke dag schenken, die ik elf jaar geleden mocht meemaken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws