Voormalige Bruggeling stopt met voetballen, maar neemt eerst prijsje mee

Voormalige Bruggeling stopt met voetballen, maar neemt eerst prijsje mee

03-05-2016 21:17

Peter van der Heyden hangt zijn schoenen definitief aan de haak. De ex-Club Brugge-speler sloot zijn carrière af met een titel met FC Knokke in Vierde Klasse.

De 39-jarige Van der Heyden zegt in een interview met Het Laatste Nieuws dat "hij deze periode nooit meer vergeet".  Hij beleefde een fantastisch afscheid met een 0-3 zege op het veld van Pepingen. "Ik herinner me nog dat Dany Verlinden afscheid nam van Club Brugge met een titel op zak. Voor mij betekent deze titel ook heel veel, ook al is het in vierde nationale. Toch beschouw ik dit een beetje als hetzelfde wat Verlinden meemaakte."

Van der Heyden zette een strafschop om in zijn laatste wedstrijd. "Ik word dit jaar veertig en heb toch een mooi stukje aan mijn loopbaan kunnen breien. Deze periode vergeet ik nooit meer. Voor mij is de cirkel zo goed als rond."

Van der Heyden blijft wel actief in het voetbalwereldje: "Ik ben gestart met het geven van financiële begeleiding voor voetballers. Alle voetballers kunnen bij mij terecht voor inforamtie. Ik wil hen met raad en daad bijstaan."