U19 Anderlecht ambitieus voor prestigieus toernooi: We gaan winnen

U19 Anderlecht ambitieus voor prestigieus toernooi: "We gaan winnen"

Gepubliceerd: zaterdag 30 april 2016 om 17:42za 30-04-2016 om 17:42

De U19 van Anderlecht neemt deel aan de FIFA Blue Stars, een prestigieus jongeren-toernooi in Zwitserland. Aanvoerder Wout Faes en middenvelder Orel Mangala maken duidelijk dat Anderlecht niet meedoet voor het plezier. "We willen de beker meenemen naar Brussel."

Aanvoerder Faes wil vooral de filosofie van de ploeg vasthouden. "Ik hoop dat we ver kunnen geraken", zegt hij op FIFA.com. "We willen vooral goed voetbal brengen, zoals altijd." De verdediger kijkt ook al even naar de toekomst. "Ik wil mijn debuut maken in de eerste ploeg van Anderlecht en vervolgens een vaste stek afdwingen. Daarna zien we wel verder."

Zijn ploegmaat Mangala klinkt ambitieuzer als het over het toernooi gaat. "Ik verwacht een erg moeilijk tornooi, met veel sterke ploegen. Op het einde gaan wij de trofee wel meenemen naar Brussel", laat hij geen twijfel bestaan over de intenties.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de U19 van Anderlecht naar Zwitserland trekt. Vorige maand speelde het nog de halve finale van de UEFA Youth League in Nyon, waar het 3-0 verloor van Chelsea .

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws