Buffel heeft zich lang verblijf bij Genk niet beklaagd: 'Het paste niet'

Buffel heeft zich lang verblijf bij Genk niet beklaagd: 'Het paste niet'

Gepubliceerd: woensdag 20 april 2016 om 08:24wo 20-04-2016 om 08:24

Wie KRC Genk zegt, zegt de laatste jaren ook meteen Thomas Buffel in één adem. De veteraan is bezig aan zijn zevende seizoen bij de provincieclub. Het einde van zijn carrière nadert. Buffel kan terugblikken op een mooi avontuur bij de Limburgers. Hij kon nochtans naar andere clubs vertrekken.

"Ik heb nooit het gevoel gehad: ik moet hier weg. Er waren soms transfergeruchten en je verkent weleens iets, ook om je onderhandelingspositie met Genk sterker te maken, maar op de sleutelmomenten paste het niet", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Na twee jaar was ik transfervrij, maar gingen we net Champions League spelen. Wat doe je dan?"

"De volgende keer was Stéphanie zwanger en kwam de tweeling eraan. Ik was ook al 32, een leeftijd waarop de stap naar een topclub in het buitenland er niet echt meer in zat. Mocht ik toen zijn vertrokken, zou het een financiële keuze zijn geweest en waarschijnlijk naar een kleinere ploeg in de Premier League of zo. Dan schatte ik Genk toch hoger in: voor mij is dit een topclub en dan heb je niet zo snel de neiging je horizon te verleggen."

Zeven jaar Genk
Hij is intussen al aan zijn zevende seizoen bij Genk bezig. "Daar is toch niets mis mee? Het is alleen anders omdat ik eerst carrière heb gemaakt in het buitenland. Ik ben blij dat het me nadien ook in België nog is gelukt. Die ambitie had ik wel. Veel anderen die voor mij zijn teruggekeerd, zijn daar niet in geslaagd. Dat ik hier ondertussen de meeste wedstrijden uit de geschiedenis van de club heb gespeeld, betekent toch dat ik iets heb neergezet."

Buffel heeft nog een contract van één seizoen. Genk lijkt zijn laatste club te worden. "Het zou mooi zijn om mijn carrière bij een topclub als Genk af te sluiten, maar ik wil er niet op vooruitlopen. In mijn contract is er een all-starwedstrijd als afscheid vastgelegd. Stel dat we deze groep samenhouden en we kunnen volgend seizoen iets neerzetten: misschien is dat een mooi moment om er een punt achter te zetten", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws