Vormer weet wat hem te doen staat: Moeten daar punten zien te pakken

Vormer weet wat hem te doen staat: "Moeten daar punten zien te pakken"

10-04-2016 15:14

De Bruggelingen vieren een feestje na de 2-0 overwinning tegen de rivalen uit Gent. De Bruggelingen mogen stilaan beginnen dromen van de titel. De volgende opdracht is buitenshuis winnen van aartsrivaal Anderlecht.

"Top, deze overwinning. Het is zeker verdiend te noemen", reageert Ruud Vormer op de officiële website van Club Brugge. "Maar we zijn er nog niet in deze Play-Offs. Er zijn nog veel wedstrijden te gaan. Indien Anderlecht wint dit weekend, dan schuiven ze mee met ons", aldus de Nederlander.

"We moeten daar toch punten zien te pakken, want met dit Play-Offsysteem weet je namelijk nooit. Het was een intense wedstrijd en daar hou ik wel van. Maar toch moet je deze inzet ook tegen de kleinere ploegen kunnen brengen. Goed, we leggen de focus nu op volgende week. Als we zo verder blijven werken, dan zie ik het wel goed komen."

Vormer was in de eerste helft een uitblinker. Hij moest na iets meer dan vijftig minuten de wedstrijd staken door een blessure. Op slag van rust botste hij met Gent-doelman Matz Sels. "Wat er gebeurde bij die penaltyfase? Ik kreeg een tik op mijn enkel en ging onderuit. Daarna viel Sels op mij en hierdoor werd mijn knie stijf en kon ik na de rust niet meer verder", besluit Vormer.