'Anderlecht waagt in mei een poging om Büttner definitief over te nemen'

'Anderlecht waagt in mei een poging om Büttner definitief over te nemen'

06-04-2016 12:27

RSC Anderlecht haalde in de winterse transferperiode met Alexander Büttner een huurspeler met naam in huis. De Nederlander kon al overtuigen bij paars-wit. Hij blijft graag langer in België. Ook Anderlecht denkt aan een definitieve overgang.

De linksachter is momenteel nog eigendom van Dinamo Moskou, maar mogelijk blijft hij na het seizoen gewoon bij Anderlecht. "In mei gaan Dinamo Moskou en Anderlecht praten. Alexander is klaar om verder te gaan bij Anderlecht", zegt zijn manager in La Capitale.

"De titel en kwalificatie voor de Champions League zal belangrijk zijn, maar het kan ook dat hij blijft als RSCA de titel misloopt. Alexander voelt zich goed bij Anderlecht. Hij voelde zich hier snel thuis en is gelukkig", klinkt het.

Het is nog niet zeker of paars-wit ook bereid is om de stevige aankoopsom (ongeveer vier miljoen euro) van Büttner te betalen. Ivan Obradovic, die in juni terugkeert uit blessure, is namelijk een goed alternatief. Büttner werd gehaald als vervanger van de geblesseerde Obradovic. Hij speelde tot nu toe negen wedstrijden in het shirt van Anderlecht en kon daarin één keer scoren.