Ondanks goede indruk: Ik ga er dan ook niet vanuit dat ik in de EK-selectie zit

Ondanks goede indruk: "Ik ga er dan ook niet vanuit dat ik in de EK-selectie zit"

25-03-2016 16:26

Bjorn Engels kijkt zijn ogen uit op de trainingen van de Rode Duivels. De verdediger van Club Brugge liet de voorbije dagen een goede indruk na, maar of dat voldoende is om Marc Wilmots te overtuigen van een EK-selectie is nog maar de vraag. Engels maakt zich echter geen illusies. 

Door de blessures van Jan Vertonghen en Vincent Kompany kwam Wilmots een beetje krap te zitten in het verdedigend compartiment. Dus mocht Engels zijn koffers inpakken en in het spelershotel van de Rode Duivels weer uitpakken. De 21-jarige Engels is diep onder de indruk. "Hier op training gaat alles er veel sneller en steviger aan toe in vergelijking met Club. Iedereen geeft me wel vertrouwen", aldus de jongeling in Het Laatste Nieuws

Mogelijk pakt Engels tegen Portugal zijn speelminuten, maar dat wil niet meteen zeggen dat hij er ook in Frankrijk bij zal zijn. "Ik blijf realistisch en besef dat ik er nu bij ben omwille van blessureleed bij andere spelers. Ik moet nog veel stappen zetten om echt tot de selectie te behoren. Zo moet ik nog de nodige kracht ontwikkelen en kan ik nog aan mijn positiespel en mijn snelheid werken. Ik ga er dan ook niet vanuit dat ik in de EK-selectie zit."